Philosophy‎ > ‎News‎ > ‎

50+ aan het werk

posted May 24, 2015, 3:35 AM by Roos Schabracq   [ updated Sep 7, 2015, 11:32 AM ]
50+ aan het werk

Ons nieuwe boek is uit!

Waarom een boek als ‘50+ aan het werk, dat veel mensen bij voorbaat niet sexy vinden? Omdat er steeds meer misgaat tussen de snel groeiende groep medewerkers van boven de 50 en hun leidinggevenden. Met als gevolg veel improductieve en ongelukkige 50+-ers met gezondheidsklachten en leidinggevenden die het ook niet meer weten. Organisaties zouden hun 50+-ers echter aanzienlijk effectiever in kunnen zetten. Toch heeft geen enkele grote organisatie in Nederland een systematisch beleid voor hun 50+-ers. Dit terwijl zo langzamerhand bijna de helft van hun medewerkers ouder dan 50 is. Problemen genoeg dus, die – als er niets gebeurt – de eerste decennia alleen nog maar groter zullen worden. Zo groot dat ze de bloei en zelfs het voortbestaan van organisaties in gevaar brengen. Oplossingen hiervoor zijn echter voorhanden. Waarom die dan ongebruikt blijven? De doorslaggevende factor hier is dat oudere medewerkers en hun managers gebrekkig communiceren en eigen wezenlijke werkrelaties aangaan. ‘50+ aan het werk’ gaat in op wat die medewerkers en hun managers hieraan kunnen doen en over welke interventies ze hierbij kunnen beschikken.
Over 50+-ers die hun talenten verder ontwikkelen en met plezier hun werk doen, ook na hun vijfenzestigste. Allemaal dankzij een betere werkrelatie met hun leidinggevenden. Minder management en meer leiderschap. Leidinggevenden kunnen en moeten namelijk op dit punt het verschil maken.

‘50+ aan het werk’ gaat in op de factoren die hierbij een rol spelen, alsook op de mogelijkheden en onmogelijkheden van 50+-ers en hun leidinggevenden. Het laat ook zien wat je als leidinggevende hieraan kunt doen en welke interventies je allemaal ter beschikking staan.